• Arto Koponen

Henkilöesittely - Esa Laukkanen


Contact Center arkkitehti Esa Laukkanen jatkaa First Goalin henkilöesittelyitä.


Kerrotko Esa ensi alkuun hieman omasta työhistoriastasi?

Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen menin armeijaan ja siellä viihdyin niin hyvin, että ajattelin jäädä armeijaan töihin. Armeija työura jäi lyhyeksi, kun tietotekniikka astui esiin ja se houkutteli koulunpenkille.


Valmistuin -95 ja ensimmäinen työnantajani oli Nexor System Service. Aloitin korjaamolla korjaamalla tietokoneita mutta nopeasti siirryin järjestelmäasiantuntijaksi ja asiakkaalle korjailemaan, asentelemaan ja selvittelemään mitä erikoisempia ongelmia. Yrityksen nimi vaihtui ja tehtävät muuttuivat. Olin Enfolla 22-vuotta ja sieltä vaihdoin pankkipuolelle Samlinkkiin. Samlinkissa olin erään pankin contact center -ratkaisun vaihtoprojektissa teknisenä projektipäällikkönä. Samlinkista vaihdoin Tiedolle ja contact center -projekteihin mukaan. Sen jälkeen kuvioon tuli Atea ja siellä olin Business Architect ja vastasin erilaisista integraatioista.


Aloitin First Goalissa Contact Center Arkkitehtinä tämän vuoden helmikuussa eli olen aika tuore henkilö yrityksessä.


Kerrotko lyhyesti nykyisestä työstäsi?

First Goalissa Contact Center Arkkitehtinä voin toimia monella eri osa-alueella asiakkaan asiakaspalvelun kehityshankkeissa ja -projekteissa erilaisissa rooleissa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi asiakkaan käyttöönottoprojektissa työskentelemistä projektipäällikkönä, asiantuntija- ja tukitehtävissä.


Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi?

Työskentely erilaisten haasteiden ja ihmisten kanssa koko ajan uutta oppien palkitsee jo itsessään. First Goalissa on rautaista asiantuntijaporukkaa ja tässä porukassa on mahtava olla osana matkaa.


Entäs sitten mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella?

Asumme perheeni kanssa Raaseporissa. Vaimo ja 5 lasta, tai ei ne oikeastaan lapsia enää ole 😊. Harrastan pyöräilyä, maantie- ja maastopyöräilyä, sekä golfia tulee pelattua kesällä jonkin verran Raaseporin hienoilla kentillä sekä muuallakin. Talvella tulee hiihdettyä jonkin verran myös.

Hyvää kesää! 😊


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki