• Arto Koponen

Henkilöesittely - Jukka Vuoksinen

Tällä kertaa First Goalin henkilöstöesittelyssä on ohjelmistosuunnittelija Jukka Vuoksinen. Kerrotko Jukka ensi alkuun hieman omasta työhistoriastasi?

Aloitin ohjelmistojen parissa jo 80-luvun lopulla. Sittemmin ehdin ylläpitää erilaisia laitteistoja ja käyttöjärjestelmiäkin. Harrastus taisi samalla muuttua työksi ja koulutus jäi enemmän taka-alalle harrastukseksi.


Softa-harrastuksen myötä olen nähnyt ja myös ollut mukana internetin kehityksessä. Innokkaasti teimme 90 -luvuilla uusia palveluja verkkoon. Sittemmin lähinnä aikaa käytetään väärinkäyttöjen estämiseen. Koko maailma on siten kääntynyt uran aikana ylösalaisin. Nykyiset uutiset ovat lähinnä tietomurtoja, kun aiemmin iloitsimme uusista sovelluksista. Toki positiivistakin kehitystä on ollut: laitteistojen hinnat ovat laskeneet ja prosessointiteho ei useimmiten rajoita enää sovelluksia.


Kerrotko lyhyesti nykyisestä työstäsi?


Nykyinen työ on sekoitus vanhaa ja ripaus uutta: ylläpitoa, uusia ominaisuuksia, valvontaa ja jonkin verran tukea muille sidosryhmille. Samalla jää myös aikaa harrastaa jotain uuttakin. Työ on vaihtelevaa ja yllätyksiä tulee vieläkin vastaan. Moni asia on muuttunut 2000-luvulla, mutta monta kertaa törmää vanhoihin ilmiöihin: hyvällä motivaatiolla saa aikaan laadukkaita palveluja ja huonolla suunnittelulla ja liiaksi yksityiskohtiin tuijottamalla ja tarpeettomalla raportoinnilla saa aikaan huonosti toimivia järjestelmiä. Koulutukseen on aina sijoitettu Suomessa liian vähän ja se trendi vain pahenee. Käyttäjältäkin pitää voida vaatia jotain, kaikki ei tule koskaan toimimaan helposti hiirellä napsuttelemalla.


Mitkä ovat mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella?


Harrastan kohtuudella liikuntaa koiran kanssa ja pyöräillen, sekä Itämeren alueen kieliä. On mielenkiintoista lukea kuinka eri maissa kirjoitetaan samoistakin asioista eri näkökulmia painottaen.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki