• Arto Koponen

Henkilöesittely - Juuso Ihalainen

First Goalin henkilöesittelyssä on vuorossa hankejohtaja Juuso Ihalainen. Kerrotko Juuso ensi alkuun hieman omasta työhistoriastasi?


Aloitin oman todellisen työurani moninaisien kesätöiden ja opiskelujen jälkeen energiateollisuuden yrityksen IT organisaatiossa vuonna 1999. Tein hetken töiden ohella myös jatko-opiskeluja, mutta ne jäi parin vuoden jälkeen - työ vei mennessään.

Vuonna 2006 siirryin Tieto-Tapiolaan kehittämään ja ylläpitämään kommunikaatiopalveluita Tapiola-ryhmälle. Viiden vuoden aikana tehtiin hienoja asioita ja koettiin paljon muuttuvasta maailmasta.


Siirryin vuoden 2011 aikana Soneralle kehittämään ja tukemaan menestyvää myyntiä erityisesti monipuolien asiakas- ja kohtaamispalveluiden kärjellä. Jatkuvasti siirryin lähemmäksi myyntiä, koska asiakkaiden kanssa tekeminen hankinnan ja toteuttamisen eri vaiheissa oli silloinkin jo se ykkösasia minulle.


Päivälleen viiden Sonera vuoden jälkeen siirryin Santa Monica Networksille myynnillisiin johtotehtäviin. Vajaan kahden vuoden jälkeen istuin Kuopion metsän penkillä ja juttelin Mikan kanssa. Silloin kylvettiin uuden alun siemen ja nyt olen ollut vajaa viisi vuotta First Goalin palveluksessa. Koko FG matkan ajan olen tehnyt itselleni tärkeän asiakkaan kanssa yhteistyötä kehittäen ja ylläpitäen moninaisia palvelukokonaisuuksia.

Olen todella kiitollinen matkasta ja tämän hetkisestä tilanteesta. Kokemusta on tullut ja yhteistyöllä on monta mutkaa tullut kaarrettua.


Kerrotko lyhyesti nykyisestä työstäsi?


Työni on monipuolista. Ihan oikeasti todella monipuolista. Kaikkea yksityiskohtia ei tietenkään voi julkisesti kertoa, mutta kuten ”titteli” kertoo niin teen asiakkaalle hankejohtajan töitä. Yksinkertaistettuna kilpailutan erikseen sovittuja hankintakokonaisuuksia tai luodaan yhdessä kehityskokonaisuuksia, mitä sitten erillispäätöksellä aikataulut, resurssit ja rahat huomioiden johdan kaikkien osapuolien kanssa nakeloiden maaliin.


Paljon tulee tehtyä yhteistyötä eri toimittajien ja palvelutarjoajin kanssa sekä myös monien sisäisien ja ulkoisien sidosryhmien kanssa.


Vaikka kehittäminen ja uuden tekeminen on kivaa ja palkitsevaa, niin olemassa olevan turvaaminen on myös lähellä arkea ja sydäntä. Kaikki ei aina mene suunnitellusti tai toimi kuten on piirretty. Silloin tykkään tarjota aktiivisesti auttavan käden ja ratkaista yhteistyössä asian taas oikealle raiteelle.


Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi?

Suuri motivaation lähde jokaiseen päivään on työn monipuolisuus, mutta suurin asia on ihmiset. Työssäni en kaipaa henkilökohtaista menestystä. Joskus sitä kyllä tavoittelin. Sisäinen ajatukseni ja tahtotilani on vaan saada ympärilläni olevan ihmiset menestymään. Tykkään auttaa, se tuntuu ja näkyy arjessa.


Entäs sitten mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella?

Asumme rakkaan vaimoni kanssa Espoossa. Kotona meitä hurmaa kaksi vekkulia koiraa. Olemme myös mukana neljässä ravihevoskimpassa ja meillä on yksi oma ratsuhevonen. Vapaa-aika menee todella paljon urheilun ja liikunnan sekä arvaten koirien ja hevosten kanssa kaikkea harrastaen. Vapaa-aikaa vietämme myös mökillä Isnäsissä. Siellä on nautinnollista rentoutua ja ladata akkuja.

Onko vielä jotain muuta, jota haluisit kertoa itsestäsi?

Tiku ja Pandora on kotona. Maucca (Mauglis) on Vihdissä. Börje (Forever First Lady) ja Kalle (Quite A Boy) ovat Kirkkonummella ja Jubilee (Jubilee Hoss) Tampereella sekä Rudi (Rudebox) Mikkelissä. Saa seurata @jupe1212.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki